GR. ALTIN2.528,50
BTC67.894,60
ETH3.255,86
LTC71,34
BNB584,08
SOL184,45
AVAX28,66
ADA0,415293
DOT5,84
27 Temmuz 2024, Cts

Dünya Altın Konseyi: Altın yatakları tükeniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Dünya Altın Konseyi (WGC) altın madeni yataklarının bulunmasının ve sektörde üretim arışının sürdürülmesinin zorlaştığını bildirdi.

CNBC’nin haberine göre WGC Baş Piyasa Stratejisti John Reade konuyla ilgili açıklamasında, “2024’te yıllık bazda %4 artışla rekor ilk çeyrek maden üretimi gördük. Ancak büyük resimden bakıldığında maden üretiminin 2016,2018 civarında etkin bir şekilde durağanlaştığını ve o zamandan beridir hiçbir büyüme görmediğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası ticaret birliğinin verilerine göre maden üretimi 2023’te bir yıl öncesine göre sadece %0,5 arttı.

2022’de yıllık bazda büyüme %1,35’ti. Bir yıl öncesinde ise %2,7’ydi. 2020 yılında küresel artın üretimi %1’lik gerilemeyle son yirmi yılın ilk düşüşünü gerçekleştirmişti.

Reade, “Bence asıl etkileyici hikaye şu: 2008’den itibaren 10 yıldır süren hızlı büyümenin ardından madencilik endüstrisi üretimde sürekli büyüme bildirmekte zorlanıyor” uyarısında bulundu.

WGC yetkilisi dünya çapında birçok altın yataklarının halihazırda keşfedilmiş olduğunu ve yeni yatakların bulunmasının zorlaştığını bildirdi.

Altın madenciliği sektörünün sermaye yoğun olduğu biliniyor. WGC berileri bir madenin üretime hazır hale gelmesinin ortalama 10 ila 20 yıl dürdüğünü ve önemli keşif ve geliştirme süreçleri gerektiğini hatırlattı.

Bu keşif süreçlerinde bile bir madenin geliştirilmesine yönelik ilerleyen bir keşif olasılığı düşük. Küresel altın keşiflerinin yalnızca %10’luk dilimi madencilik faaliyetlerini garanti altına almak için yeterince maden içerebiliyor.

Dünya çapında bugüne kadar yaklaşık 187.000 ton altın çıkarıldı. Bu kaynakların çoğunluğu Çin, Güney Afrika ve Avustralya’dan geldi. ABD’nin jeolojik araştırmalarına göre çıkarılabilecek 57.000 ton altın kaldığı tahmin ediliyor.

Reade, keşif süreçlerinin yanı sıra hükümetlerden izin almanın zorlaştığına ve daha fazla zaman gerektirdiğine dikkat çekti. Madencilik şirketlerinin faaliyete geçebilmesi için gereken lisansların ve izinlerin alınması birkaç yıl sürebiliyor.

WGC yetkilisi ayrıca yol, elektrik ve su gibi altyapı gerektiren birçok madencilik projesinin bulunduğuna da işaret etti. Dolayısıyla söz konusu madenlerin inşasında ve finansman operasyonlarında ek maliyetler ortaya çıkıyor.

Reade, “Altını bulmak, izin almak, finanse etmek ve işletmek zorlaşıyor” açıklamasında bulundu.

Reklam Alanı
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BigBorsa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!